Nazovite nas: +385 91 413 0030
Povežite se s nama!

Što možete očekivati u suradnji s nama?

Napraviti ćemo vam pouzdani digitalni alat, koji će pospješiti vaše poslovanje.

Prodajni predstavnik koji će 24 sata dnevno privlačiti nove potencijalne klijente i vašem poslovanju donijeti konstantan dotok prodaje.

Suglasnost za korištenje podataka:

Što možete očekivati u suradnji s nama?

Napraviti ćemo vam pouzdani digitalni alat, koji će pospješiti vaše poslovanje.

Prodajni predstavnik koji će 24 sata dnevno privlačiti nove potencijalne klijente i vašem poslovanju donijeti konstantan dotok prodaje.

Suglasnost za korištenje podataka:

Kako virtualna šetnja utječe na povećanje organskog prometa

Autor: prviweb

14/02/2020

Organski promet, prodajni predstavnik koji nikada ne spava

Najbolje smo sačuvali za kraj. Nevjerojatno je koliko su virtualne šetnje podcijenjene u ovom trenutku, čak pomalo i ludo. Nikada nismo vidjeli da neki sadržaj može generirati toliku količinu organskog prometa na Google-u.  

Prvo ćemo pokazati primjer virtualne šetnje kampa Nudist na otoku Hvaru. Riječ je o virtualnoj šetnji koja je stara svega četiri mjeseca, a prikupila je već 78.475 pogleda, to znači da mjesečno imaju 19.618 klikova. Ako mislite da su ove brojke sjajne, čekajte samo da vidite što to znači kada se pretvori u kune.

Prema Google-ovim podacima, prosječno vrijeme za ROI (return of investment) na uloženih 500 eura u virtualnu šetnju je samo 4 tjedna. Vođeni tom informacijom, odlučili smo napravili analizu za nekoliko virtualnih šetnji koje smo radili mi u Prvom Webu.

U analizi su uključene pretežno tvrtke iz uslužne djelatnosti. Pogledali smo koliko svaka virtualna šetnja ima pregleda od datuma kad je objavljenja, a odabrali smo šetnje koje su stare do godinu dana. Prvo ćemo pokazati primjer virtualne šetnje kampa Nudist na otoku Hvaru.

Riječ je o virtualnoj šetnji koja je stara svega 4 mjeseca, a prikupila je već 78.475 pogleda, to znači da mjesečno imaju 19.618 klikova na virtualnu šetnju. Ako mislite da su ove brojke sjajne, čekajte samo da vidite što to znači kada se pretvori u kune.

Recimo da se kamp Nudist odluči uložiti u Google Ads kampanju. Nećemo sada ulaziti u druge pojedinosti kampanje, ali idemo računati da prosječna cijena po kliku iznosi 0,50 lipa. Za 78.475 klikova, naš klijent trebao bi izdvojiti 39.237 kn. Ogroman iznos, ali u slučaju da se klijent odluči oglašavati isključivo u inozemstvu, taj iznos bi bio i višestruko veći.

U nastavku možete pogledati ostale primjere virtualnih šetnji, koje smo slikali u proteklih 12 mjeseci. Pokušajte na njima primijeniti istu formulu koju smo mi koristili za kamp Nudist, možete čak biti i konzervativniji sa cijenom klika.

 Primjer br.1, kamp Nudist, Hvar (rezultati nakon 4 mjeseca)

Primjer br.2, Harley Davidson, Zagreb (rezultati nakon 2 mjeseca)

Primjer br.3, Egoist bar, Zagreb (rezultati nakon 3 mjeseca)

Primjer br.4, Konoba Rino, Momjan (rezultati nakon 8 mjeseci)

Primjer br.5, Hotel Skalinada, Hvar (rezultati nakon 12 mjeseci)

 

Virtualna šetnja konstantno donosi novu vrijednost i to besplatno

Dobro, možete reći da je oglašavanje putem Facebooka ili Google Ads-a puno preciznije, omogućuje da ciljamo točno onaj promet koji želimo, a zatim ga preusmjerimo na odredišnu stranicu koju želimo. Slažemo se, ali količina prometa koju stvara virtualna šetnja je i dalje nevjerojatna s obzirom na investiciju.

Najbolja stvar je što klijent iz dana u dana dobiva sve više i više pogleda na virtualnu šetnju, a da pritom ne plaća ni lipe. Virtualna šetnja mu konstantno donosi novu vrijednost i to besplatno, možemo čak reći da je ona kao prodajni predstavnik koji nikad ne spava.

Nadamo se da smo vam uspjeli približiti važnost lokalnog SEO-a i kakvu ulogu u njemu igra virtualna šetnja. Postoji mnogo kanala za oglašavanje, ali jedna stvar je uvijek bitna, a to je kvalitetni sadržaj. Mislimo da virtualna šetnja trenutno predstavlja najbolji omjer uloženog i dobivenog.

Uz to, ako u najgorem slučaju, vaša virtualna šetnja ima manje od 1.000 pregleda mjesečno, možete je koristiti na različite načine i tako dobiti više pregleda. Na primjer, možete je koristiti u postovima na društvenim mrežama,  ubaciti je na web stranicu, koristiti je u blogovima, Facebook oglasima, a čak možete napraviti i interaktivnu šetnju.   

Samo u prethodnoj godini Prvi Web je napravio preko 50 virtualnih šetnji na području Hrvatske. Prikupili smo sve podatke, napravili analizu, pa iz te mase došli do nekih fenomenalnih informacija, koje sada želimo podijeliti s vama.

Povezane teme:

Kako virtualna šetnja utječe na vaš lokalni SEO rezultat

Neopjevani junak zvan lokalni SEO. Lokalni SEO je često neshvaćen i zanemaren dio kada pričamo o online strategiji. Većina ljudi želi rezultate odmah, ne žele čekati nekoliko mjeseci kako bi vidjeli rezultate neke kampanje. Međutim to se sada promijenilo, jer u novom...

Kako virtualna šetnja utječe na korisničko iskustvo

Korisničko iskustvo, vaš digitalni konsijerž Vjerojatno ste već čuli za izraz content marketing i znate da veliku ulogu u toj priči ima kvalitetan sadržaj. Produkcijom video, foto, audio ili tekstualnog sadržaja i njegovim dijeljenjem na raznim društvenim mrežama,...

Povežite se s nama!