loader image
Kako virtualna šetnja utječe na korisničko iskustvo

Autor: prviweb

velj 14, 2020

14/02/2020

Korisničko iskustvo, vaš digitalni konsijerž

Vjerojatno ste već čuli za izraz content marketing i znate da veliku ulogu u toj priči ima kvalitetan sadržaj. Produkcijom video, foto, audio ili tekstualnog sadržaja i njegovim dijeljenjem na raznim društvenim mrežama, portalima, blogovima pomažete sebi da vas lakše nađu. Naravno, pritom treba paziti da sadržaj bude kvalitetan i zanimljiv, nikako recikliran, već viđen i dosadan.

Google je nedavno objavio zanimljivu analizu, koju su napravili u New Yorku. Analizirali su rezultate virtualnih šetnji od 147 restorana. Došli su do saznanja da je 50% korisnika kliknulo da želi napraviti rezervaciju nakon što su pogledali virtualnu šetnju. Na kraju, svi restorani nakon što su napravili virtualnu šetnju, bilježe rast rezervacija za 30%. Koji kanal oglašavanja vam je u posljednje vrijeme donijelo takav rast?

Jedan od najboljih načina da napravite takav sadržaj je svakako virtualna šetnja. Prvenstveno zato što je to za većinu ljudi nešto na što nikada nisu vidjeli. Daje im sasvim novu perspektivu i potpunu kontrolu nad kadrom,  omogućuje im da se kreću gdje god žele i vide točno ono što ih zanima. Ovakav sadržaj definitivno vas stavlja stepenicu ispred konkurencije koja ne radi slične stvari.

Virtualne šetnje povećavaju interakciju

Virtualne šetnje često se mogu upotpuniti s interaktivnim točkama, tako da posjetitelji mogu saznati više informacija o samom proizvodu ili usluzi unutar same šetnje.

Interaktivne točke mogu prikazivati informacije u foto, video ili tekstualnom obliku, te dodaju još jednu dimenziju svakom kadru virtualne šetnje. Prije svega povećavaju vrijeme koje korisnik provodi unutar virtualne šetnje, upoznavajući se s vašim proizvodom ili uslugom. Što više vremena korisnik provodi na vašoj stranici, veća je vjerojatnost da će od vas nešto i kupiti, a s druge stane pozitivno utječe i na SEO rezultat, što također nije loše.

Samo u prethodnoj godini Prvi Web je napravio preko 50 virtualnih šetnja na području Hrvatske. Prikupili smo sve podatke, napravili analizu, pa iz te mase došli do nekih fenomenalnih informacija, koje sada želimo podijeliti s vama.

Što vas zanima?

Ova web stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Prihvatite kolačiće pritiskom na gumb 'Prihvati kolačiće'. Za postavljanje i više informacija o kolačićima posjetite pravila privatnosti